Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor verschillende soorten daken. Welke dakbedekking het beste geschikt is voor uw dak hangt af van het type dak dat u heeft. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak.

Dakbedekkingen

Een plat dak gaat over het algemeen wat minder lang mee. Dit komt omdat verschillende weersomstandigheden meer invloed hebben op een plat dak dan op een hellend dak. Op een plat dak blijft alles (neerslag, bladeren etc.) liggen, terwijl het er bij een hellend dak vanaf glijdt.

Hierdoor is niet elk type dakbedekking geschikt voor elk dak. Dakdekker Brummer adviseert u graag welk type dakbedekking geschikt is voor uw dak. Daarvoor komen wij graag een vrijblijvende dakinspectie bij u doen.

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Hoe worden de kosten bepaald?

Kosten dakbedekking

De kosten voor dakbedekking kunnen erg verschillen. Hoe hoog de kosten ook zijn, het is altijd een goede investering. Het dak is tenslotte wat u en uw spullen beschermt. Daarnaast kan goede dakbedekking zorgen voor extra isolatie wat zich weer terugbetaalt in lagere energiekosten. Om u de daadwerkelijke kosten voor dakbedekking te kunnen vertellen is het nodig dat wij eerst uw dak inspecteren. Gelukkig is een dakinspectie bij ons altijd geheel vrijblijvend waarna we advies geven en een vrijblijvende offerte sturen.

het kiezen van dakbedekking

Om de juiste keuze te maken is het belangrijk de volgende dingen in acht te nemen:


 • Het type woning en dak (plat of hellend?). De bedekking moet hierbij passen en hierop geplaatst kunnen worden.
 • De gewenste uitstraling van het pand. Wilt u bijvoorbeeld een bijzondere en authentieke uitstraling? Dan is een leien dakbedekking erg geschikt maar een betonnen dakpan minder.
 • De hoeveelheid onderhoud die u kunt (laten) doen. Sommige dakbedekkingen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Bitumen is bijvoorbeeld intensiever in onderhoud dan EPDM.
 • Het budget. Bepaalde dakbedekkingen zijn duurder dan andere dakbedekkingen. Een leien dak is duurder dan een pannendak en EPDM is weer duurder dan Bitumen.

  Type dakbedekking

  Wij dekken ze allemaal

  Wij hebben veel ervaring met het werken met diverse soorten dakbedekking en kunnen u dan ook uitstekend advies geven over de meest geschikte bedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, uw woonsituatie en uw wensen wat betreft het uiterlijk van het dak.

  Dakpannen

  De uitstraling van uw woning of (bedrijfs-)pand wordt voor dertig tot vijftig procent bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan op de juiste manier gelegd draagt hier dan ook aan bij.

  Shingles

  Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland op het gebied van dakbedekking. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt daar veel gebruikt.

  Leien dak

  Leien daken worden al heel lang gebruikt. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werd er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

  Exclusief dak

  Soms bent u op zoek naar een echte unieke uitstraling, iets wat niet veel anderen hebben. Dan is exclusieve dakbedekking wat voor u. Ook wanneer u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit onder exclusieve dakbedekking.

  Bitumen

  Een andere naam voor bitumen dakbedekking is dakleer. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van en garage, aanbouw of serre. Dit komt omdat het materiaal lichtgewicht en waterdicht is.

  Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

  Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

  Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

  Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

  WhatsApp openen
  Hulp nodig?
  Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?