Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Bitumen dakbedekking

Een andere naam voor bitumen dakbedekking is dakleer. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van en garage, aanbouw of serre. Dit komt omdat het materiaal lichtgewicht en waterdicht is. Dakdekker Brummer heeft meer dan 35 jaar ervaring met Bitumen dakbedekkingen. Wij adviseren en helpen u graag verder.

Wat is bitumen?

Bitumen wordt gemaakt door het combineren van aardolie met polyester of glasvlies. Tegenwoordig worden er ook kunststofvezels aan toegevoegd zodat het elastischer is.

Voordelen bitumen dakbedekking:

 • Duurzaam: bestaat uit gerecycled materiaal
 • Sterk
 • Waterdicht
 • Hecht goed dankzij grote kleefkracht
 • Ideaal voor platte daken maar kan ook gebruikt worden op een licht hellend dak
 • Makkelijk te plaatsen en te verwerken
 • Betaalbaar: goedkoper dan bijvoorbeeld EPDM dakbedekking

Nadelen bitumen dakbedekking:

 • Moet geplaatst worden door een professional om kwaliteit te kunnen garanderen
 • Levensduur van 25 – 30 jaar
 • Oude bitumen niet elastisch (nieuwe bitumen een stuk beter!)
 • Heeft regelmatig inspectie en onderhoud nodig

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Nieuwe typen bitumen

De problemen met bitumen zijn deels opgelost doordat er nieuwe varianten van bitumen dakbedekking zijn ontwikkeld: SBS en APP. Dit wordt ook wel gemodificeerd bitumen genoemd. Bij SBS is rubber toegevoegd om het elastischer te maken en nog grotere hechtkracht te geven en geschikt te maken voor allerlei ondergronden. APP is een type bitumen die beter bestand is tegen UV-straling en extreme temperaturen. APP is wel minder elastisch dan SBS dus niet geschikt voor daken die uitzetten of krimpen. Dakdekker Brummer maakt uitsluitend gebruik van deze nieuwe typen bitumen, bij ons staat kwaliteit altijd voorop. Twijfelt u welk type bitumen het beste geschikt is? Vraag vrijblijvend een gratis dakinspectie aan of neem direct contact op en wij helpen u verder.

Wat kost bitumen dakbedekking?

De exacte prijs van bitumen dakbedekking hangt af van meerdere factoren. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van het type dak, de oppervlakte van het dak, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad.

Wanneer het plaatsen van bitumen dakbedekking gecombineerd wordt met isolatie scheelt dit geld. Bent u benieuwd hoe duur bitumen dakbedekking is voor uw dak? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Bij ons krijgt u altijd een eerlijke prijs en een eerlijk advies!

Type dakbedekking

Wij dekken ze allemaal

Wij hebben veel ervaring met het werken met diverse soorten dakbedekking en kunnen u dan ook uitstekend advies geven over de meest geschikte bedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, uw woonsituatie en uw wensen wat betreft het uiterlijk van het dak.

Dakpannen

De uitstraling van uw woning of (bedrijfs-)pand wordt voor dertig tot vijftig procent bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan op de juiste manier gelegd draagt hier dan ook aan bij.

Shingles

Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland op het gebied van dakbedekking. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt daar veel gebruikt.

Leien dak

Leien daken worden al heel lang gebruikt. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werd er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

Exclusief dak

Soms bent u op zoek naar een echte unieke uitstraling, iets wat niet veel anderen hebben. Dan is exclusieve dakbedekking wat voor u. Ook wanneer u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit onder exclusieve dakbedekking.

Bitumen

Een andere naam voor bitumen dakbedekking is dakleer. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van en garage, aanbouw of serre. Dit komt omdat het materiaal lichtgewicht en waterdicht is.

Tevredenheidsgarantie

Voor ons staat jouw tevredenheid op prioriteit nummer 1.  Zo staan we 100% achter de service die wij verlenen. Wij gebruiken voor jouw project de beste materialen. Naast tien jaar garantie zorgt het afronden van jouw project voor een zeer tevreden nabeleving.

Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

WhatsApp openen
Hulp nodig?
Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?