Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Leien daken

Leien daken worden al heel lang gebruikt. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werd er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder. Ook zijn er verschillende vormen leisteen. Vierkante leien passen beter bij een moderne woning, rechthoekige leien met afgeronde hoeken staan beter bij een oudere woning.

Waarom een leien dak?

 • Geschikt voor zowel nieuwbouwwoning als monumentaal oud pand
 • Ook geschikt als gevelbekleding waardoor er continuïteit ontstaat tussen dak en gevel
 • Strakke, egale en authentieke uitstraling
 • Lange levensduur, dus erg duurzaam
 • Betere bescherming tegen storm dan dakpannen
 • Ook geschikt voor lichte dakconstructies omdat leien lichter zijn dan pannen
 • Veel vormen en kleuren beschikbaar

Wilt u een leien dak laten plaatsen? Dan bent u bij Dakdekker Brummer aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring met leisteen en begrijpen het ambacht dat bij een leien dak hoort. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Natuurleien versus kunstleien

Er zijn tegenwoordig twee soorten leien op de markt: natuurleien en kunstleien. Beide zijn erg mooi en hebben een bijzondere uitstraling. Toch zijn er ook enkele verschillen.

De eigenschappen van natuurleien:

 • Lange levensduur (80-100 jaar)
 • Natuurlijke uitstraling
 • Stormvast
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Goed bestand tegen temperatuurverschillen

De eigenschappen van kunstleien:

 • Gemaakt van vezelcement (cement en kunststofvezels).
 • Goede prijs-kwaliteit-verhouding
 • Groter aanbod in formaten en kleuren dan natuurleien
 • Bestand tegen temperatuurverschillen
 • Kan op verschillende manieren geplaatst worden
 • Minder lange levensduur dan natuurleien (25-35 jaar)

Hoeveel kost een leien dak?

De kosten van een leien dak hangen af van het type leien dat u wenst, het type dak en de eventuele extra werkzaamheden. Natuurleien is duurder dan kunstleien maar gaat ook veel langer mee waardoor u uiteindelijk geld bespaart.

Onderhoud van een leien dak

Beide typen leien krijgen op den duur te maken met mos en vervuiling. Wanneer een grote delen van het dak onder het mos zitten, is dit niet alleen minder mooi, maar wordt het dak ook beschadigd waardoor de conditie verslechtert.

Ik wil een prachtig leien dak

Wilt u uw leien dak laten onderhouden zodat het weer in topconditie is en er prachtig bijstaat? Of wilt u een nieuw leien dak laten plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.

 

Wilt u uw leien dak in topconditie houden?

Dan is het belangrijk om uw leien dak regelmatig te ontmossen en te reinigen. Dit kunt u het beste laten doen door een ervaren dakdekker vanwege het ambachtelijke karakter van de leisteen.

Wij van Dakdekker Brummer hebben al meer dan 35 jaar ervaring met leien daken. Voor ons is dat klusje dus zo gepiept!

Type dakbedekking

Wij dekken ze allemaal

Wij hebben veel ervaring met het werken met diverse soorten dakbedekking en kunnen u dan ook uitstekend advies geven over de meest geschikte bedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, uw woonsituatie en uw wensen wat betreft het uiterlijk van het dak.

Dakpannen

De uitstraling van uw woning of (bedrijfs-)pand wordt voor dertig tot vijftig procent bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan op de juiste manier gelegd draagt hier dan ook aan bij.

Shingles

Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland op het gebied van dakbedekking. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt daar veel gebruikt.

Leien dak

Leien daken worden al heel lang gebruikt. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werd er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

Exclusief dak

Soms bent u op zoek naar een echte unieke uitstraling, iets wat niet veel anderen hebben. Dan is exclusieve dakbedekking wat voor u. Ook wanneer u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit onder exclusieve dakbedekking.

Bitumen

Een andere naam voor bitumen dakbedekking is dakleer. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van en garage, aanbouw of serre. Dit komt omdat het materiaal lichtgewicht en waterdicht is.

Tevredenheidsgarantie

Voor ons staat jouw tevredenheid op prioriteit nummer 1.  Zo staan we 100% achter de service die wij verlenen. Wij gebruiken voor jouw project de beste materialen. Naast tien jaar garantie zorgt het afronden van jouw project voor een zeer tevreden nabeleving.

Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

WhatsApp openen
Hulp nodig?
Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?