Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Soorten dakisolatie

Dakdekker Brummer  biedt u de mogelijkheid om een keuze te maken uit diverse isolatiemateriaal. Bij het kiezen van een geschikt isolatiemateriaal zijn de isolatiewaarde, het type dak en de isolatiewijze (binnen/buiten/zoldervloer) belangrijke factoren.

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Enkele veelgebruikte materialen voor het isoleren van daken zijn:

 1. SuperFoil: SuperFoil is uitermate geschikt om uw daken duurzaam te isoleren. SuperFOIL kent eindeloos veel toepassingen. Het is bijvoorbeeld perfect geschikt voor het optimaal isoleren van uw renovatie of nieuwbouw.
 2. Unidek dakplaten: Unidek dakplaten zijn toepasbaar bij renovatieprojecten met pannen of andere schubvormige bedekking afgewerkte hellende daken van woningen en utiliteitsgebouwen.
 3. PIR hardschuim isolatie: PIR hardschuim isolatie  is stevig kunststof dat vooral voor warmte-isolatie gebruikt wordt. Het materiaal voelt zeer stevig aan en is zeer licht van gewich​t.

SF40BB Superfoil

SF40BB SuperFoil de dikste ademende damp-open isolatiefolie is nu op de markt. Na uitvoerige testen is er nu een damp-doorlatende folie die ideaal als aanvulling op oudere bestaande isolatie kan worden toegepast. U haalt daarbij met gemak de eisen voor subsidie of bouwvoorschriften, een toevoeging aan de Rc tot ruim 3,9 in muren en schuine daken is mogelijk. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid.

SF40BB SuperFoil is opgebouwd uit 19 lagen van hoogwaardig isolatie materiaal. Gelijk aan een dubbele laag van veel andere merken. SF40BB SuperFoil Isolatie is slechts 75mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen, en te plakken, volkomen veilig te verwerken zijn zonder irritaties van huid en luchtwegen – gewoon knippen met een schaar of elektrisch snijapparaat. SF40BB is bij renovatie en combinaties met bestaande isolatie, de meest gebruikte SuperFOIL thermische isolatie voor daken en muren.

Ook bij nieuwbouw wordt SF40BB succesvol toegepast als aanvulling op dakpanelen of platen. Door de prefab panelen af te werken met SF40BB als isolerende onderdakfolie, kan economisch en eenvoudig aan eisen voor nieuwbouw worden voldaan.

  SF19+ Isolatiefoil

   

  SF19+ SuperFOIL isolatiefolie is de verbeterde versie van het origineel, SF19. Het wordt veelvuldig toegepast als aanvulling in combinatie met andere isolatie om zo aan de eisen van bouwvoorschriften te voldoen.

  Met 11 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal kan met deze dampdichte isolatiefolie een toevoeging aan de Rc van 2,49 tot 2,97 gehaald worden in daken of muren. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid.

  SF19+ verbeterde dampdichte hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie is een zogenaamde multifolie. Deze reflecterende meerlaagse isolatiefolie is net als de standaard SF19 vergelijkbaar met de standaard multifolie producten zoals van Airflex ACTIS, XL-mat en YBS SuperQuilt, maar in prestatie en prijs superieur. De isolatie folie is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie! Wordt ook veelvuldig bij renovatie van rieten daken toegepast vanwege de perfecte dampdichtheid. Ook bij beschadiging van één van de bovenste lagen blijft de dampdichtheid bestaan door de aanwezigheid van intacte folies dieper in het product. Beschadigingen van bijvoorbeeld bubbelfoil producten leiden vaak tot verlies van dampdichtheid en tot grote vochtproblemen.

  SF19+ SuperFoil is opgebouwd uit 11 lagen van hoogwaardig isolatie materiaal, is de thermische isolatie voor vloeren, daken en muren. SF19+ SuperFoil Isolatie is slechts 45mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen, en te plakken, volkomen veilig te verwerken zonder irritaties van huid en luchtwegen – gewoon knippen met een schaar of elektrisch snijapparaat.

  SF19BB Superfoil

  SF19BB SuperFoil ademde hoogwaardige meerlaagse reflecterende damp-open isolatiefolie. De beste dampdoorlatende en waterdichte multifolie.

  Met 9 lagen hoogwaardig isolatiemateriaal kan met deze damp-open ademde isolatiefolie een toevoeging aan de Rc van 2,22 tot 2,53 gehaald worden in daken of muren. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid.

  Vergelijkbaar met producten van ACTIS, XL-mat, YBS maar net als bijvoorbeeld Actis Hybrid is SF19BB isolatiefolie van SuperFoil ademend en dampdoorlatend echter in prestatie en prijs superieur. De isolatiefolie is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie! Wordt ook veelvuldig als aanvulling toegepast bij bestaande isolatie of wanneer er vocht moet worden afgevoerd uit een constructie. Het is isolatie, waterdichte laag en ademde membraam onderdakfolie in een enkel product.

  SF19BB isolatiefolie van SuperFoil Isolatie is slechts 40mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen en te plakken, is volkomen veilig te verwerken zonder irritaties van huid en luchtwegen – gewoon knippen met een schaar of elektrisch snijapparaat.

  SF40 SuperFoil

  SF40 SuperFoil is een hoogwaardige meerlaagse reflecterende isolatiefolie, een zogenaamde multifolie. SF40 isolatiefolie is de multifolie op de markt in Europa!

  Met 36 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal kan met deze dampdichte isolatiefolie een toevoeging aan de Rc van 3,58 tot 4,04 gehaald worden in daken of muren. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid. Zelfs goedgekeurd en DIBT toegelaten op de Duitse markt volgens Duitse normering.

  Hoewel geen enkel ander merk een vergelijkbare folie heeft is de werking vergelijkbaar met een dubbele laag van producten als ACTIS,  XL-mat en YBS SuperQuilt, maar beter in prestatie en veel economischer. De meerlaagse isolatie folie is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie! Met SF40 kunt u aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit voldoen bij een geringe dikte.

  SF40 SuperFoil is opgebouwd uit 36 lagen van hoogwaardig isolatie materiaal. Gelijk aan een dubbele laag van veel andere merken. SF40 SuperFoil Isolatie is slechts 65mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen, en te plakken, volkomen veilig te verwerken zijn zonder irritaties van huid en luchtwegen – gewoon knippen met een schaar of elektrisch snijapparaat.

  SF40 is de  meest gebruikte SuperFOIL thermische isolatie voor vloeren, daken en muren.

  SF60 SuperFoil

  SF60 SuperFoil hoogwaardige meerlaagse reflecterende isolatiefolie. SF60 isolatiefolie is de dikste multifolie op de markt in Europa!

  Met 55 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal kan met deze dampdichte isolatiefolie een toevoeging aan de Rc van 4,42 tot 4,88 gehaald worden in daken of muren. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid. Zelfs goedgekeurd en DIBT toegelaten op de Duitse markt volgens Duitse normering.

  Hoewel geen enkel ander merk een vergelijkbare folie heeft is de werking vergelijkbaar met twee of drie lagen van producten van ACTIS,  XL-mat en YBS SuperQuilt, maar beter in prestatie en veel economischer. De meerlaagse isolatie folie is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie! Met SF60 kunt u aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit voldoen bij een geringe dikte.

  SF60 isolatiefolie van SuperFoil is opgebouwd uit 55 lagen van hoogwaardig isolatie materiaal. Gelijk aan meerdere lagen van veel andere merken. SF60 SuperFoil Isolatie is 100mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen, en te plakken, volkomen veilig te verwerken zijn zonder irritaties van huid en luchtwegen – gewoon knippen met een schaar of elektrisch snijapparaat.

  SF60 wordt het meest toegepast in houtenskeletbouw of wanden.

  Tevredenheidsgarantie

  Voor ons staat jouw tevredenheid op prioriteit nummer 1.  Zo staan we 100% achter de service die wij verlenen. Wij gebruiken voor jouw project de beste materialen. Naast tien jaar garantie zorgt het afronden van jouw project voor een zeer tevreden nabeleving.

  Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

  Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

  Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

  Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

  Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

  WhatsApp openen
  Hulp nodig?
  Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?